Sninský kameň + Morské oko

FARSKÉ OZNAMY 09.-15.04.2018
8. apríla 2018
Karneval svätých 2018
11. apríla 2018

V sobotu 27.01.2018 sme ráno 7:30 hod. vyrazili smer Remetské Hámre okr. Sobrance k Morskému oku, tiež nazývané Veľké Vihorlatské jazero. Je najväčšie jazero vo Vihorlatských vrchoch a tretie najväčšie prírodné jazero na Slovensku po Štrbskom plese a Veľkom Hincovom plese vo Vysokých Tatrách. Jedno z najkrajších zátiší na Slovensku sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti Vihorlat a patrí do ochranného pásma územia Vihorlatský prales, ktoré bolo v roku 2007 zapísané do zoznamu Svetového prírodného dedičstva UNESCO.

Následne po turistickej značke sme sa vybrali na ľahšiu túru na Sninský kameň (1 006,0 m n. m.). Je najnižšou vihorlatskou tisícovkou z piatich. Túra bola náročná, ale krásna pre sneh, ktorého bolo dosť. Scenéria, ktorá nás čakala pri výstupe na samotný vrchol bola úžasná.
Blízkosť schengenskej hranice bola ďalšou výzvou pozrieť ako sa žije na pohraničí. Vo farskom kostole sv. Štefana Uhorského v Jenkovciach sme mali sv. omšu. Ďakujeme pánu farárovi Mariánovi Kašajovi za čaj po sv. omši.